Ceai cu gheata

zoom

Cand temperatura urca alarmant in oras, nimic mai placut decat sa te rasfeti cu un ceai rece la umbra ciresului nostru. In paharul mare, aburit de gheata, vei gasi nu doar un pretext bun pentru hidratare dar si o intreaga experienta senzoriala. Pentru ca oricare din sortimentele din meniu poate fi preparat rece, poti incerca varianta de vara a ceaiului verde, negru, rooibos, de plante, toate in combinatii cu bucatele de fructe si cu petale de flori (intre noi fie vorba, ceaiurile de fructe sunt vedetele sezonului ;).

Daca vrei sa incerci si acasa, se prepara simplu, cat ai zice “ceai cu gheata”: ai nevoie de o cantitate dubla de ceai si muulta, multa gheata. Infuzia se face intr-o cantitate mai mica de apa decat de obicei, pentru ca gheata o va dilua. Cand e gata, le amesteci bine, pana cand bautura ajunge destul de rece. Poti adauga lamaie sau menta, si deja vorbim de un rasfat demn de un sultan…

«   »