Ceaiul Lapacho

Ceaiul lapacho este obţinut din scoarţa unui arbore cu acelaşi nume -Lapacho – din pădurea tropicală. În procesul de producţie este folosită numai scoarţa; aceasta conţine numeroase tanine, acizi şi vitamine. Arborele nu este înrudit cu clasica plantă de ceai Camellia sinensis. Scoarţa acestui arbore şi a altor specii asemanătoare este folosită în medicina tradiţională din America Centrală şi de Sud pentru a prepara un ceai care este folosit pentru o gamă largă de boli, de la artrite la ulcer, diabet şi cancer. Cercetătorii din domeniul medicinei au descoperit că anumite componente din lemnul acestui arbore au proprietăţi anticancerigene. Se spune ca mate conţine un compus special, “mateina”, care se aseamană  cofeinei, dar nu creează dependenţă. Maté poate conţine în frunze aproape aceeaşi cantitate de cofeină ca şi boabele de cafea. Datorită modului de preparare, o ceaşcă de mate conţine în general mai puţină cofeină decât o ceaşcă de cafea.

Acest ceai va va  fi servit în modul tradiţional din America de Sud, în calebassa şi se va bea cu bombilla.

Lapacho

Ceai lapacho tipic. Cu aromă lemnoasă.

Lapacho Orange

Ingrediente: lapacho, coji de portocală, portocală.