Ceaiul Mate

Yerba mate sau mate, cum mai este denumit, este un ceai cu gust plăcut, originar din America de Sud. Este obţinut din frunzele uscate ale arborelui Ilex paraguarensis. Mate are o savoare caracteristică, dulce-amăruie; este foarte consumat în Pampasul Americii de Sud, dar este popular în toată partea de sud a Americii Latine. Guaranii şi Quechua din Pampas beau infuzie de iarbă mate încă din timpuri pre-columbiene. Potrivit tradiţiei lor, este darul unui bun Dumnezeu. În Brazilia Mate se cheamă “ Chimarrão “  sau “Cimarron”.
Denumirea de “mate” provine de la cuvântul quechua “matí” care este numele dovleacului (un fel de tărtăcuţă), care este tradiţional folosită pentru a bea infuzia.

Băutorii de Maté pun una peste alta frunzele în vasul rotund şi apoi toarnă apă fiartă . Maté se bea cu bombilla – un pai care are la un capăt un filtru cu formă de lingură. Băutura Maté este un eveniment social în timpul căruia “dovleacul “ şi paiul sunt pasate de la unul la altul.

Acest ceai vă va fi servit în modul tradiţional din America de Sud, în calebassa şi se va bea cu bombilla.

Mate Amaretto

Ceai mate aromatizat. Conţine: ceai mate, migdale, ciocolată, petale de trandafiri.

Maté Coconut Milk

Conţine: maté, cocos, ciocolată albă, flori de muşeţel, muguri de bambus.

Green Mate

Ceai mate tipic. Cu aromă de bitter, stimulant.

Roasted Mate

Ceai mate tipic. Cu aromă uşoară de fum, stimulant.

Salida del Sol

Ceai mate aromatizat. Conţine: mate verde şi lămâiţă, având aromă fructată.

Mate Winter Pleasures

Ceai mate aromatizat. Conţine: ceai mate, migdale, caramel, bucăţele de măr, ardei, petale de floarea soarelui şi nalbă, cuişoare.