Ceaiuri Negre

Ceaiul negru este cel mai popular din lume, fiind un ceai de consum zilnic. „Black tea”  este rezultatul unei oxidări complete a frunzelor înainte de a fi uscate. Frunzele sunt împrăştiate în aer liber şi lăsate să se usuce, pierzând umiditatea, rigiditatea şi mult din greutate. Frunzele expun un ulei esenţial la aer şi începe procesul de oxidare. Când acesta este complet, frunzele sunt încălzite, sortate în funcţie de calitate şi împachetate. Acest procedeu de oxidare şi uscare dă culoarea neagră a frunzelor. Deşi are un conţinut mai ridicat de cofeină decât al ceaiurilor verzi, ceaiul negru conţine totuşi mai puţină cofeină decât cafeaua.

Assam Broken Orange Peoke

Ceai negru Assam. Foarte aromat, foarte tare, recoltat din a doua înflorire.

Assam Gentleman Tea

Ceai negru Assam. Un ceai puternic recoltat din a doua înflorire, cu gust puternic. Se poate bea cu lapte sau frişcă.

Ceylon Pekoe Nuwara Eliya

Ceai negru  Ceylon provenind din plantaţii situate la 2000 m altitudine. Un ceai aromat, cu gust deosebit, de calitate superioară.

Ceylon Pettiagalla

Ceai negru Ceylon. Un gust excelent. Frunze lungi, subţiri, cu o aromă puternică şi o infuzie galben-aurie. Plantaţia de ceai este situată la 1000 m altitudine faţă de nivelul mării, în regiunea Balangoda ( Sri Lanka ).

China Pu Erh

Ceai negru din provincia Yunnan , cu aroma blândă. Un ceai “roşu”, fermentat.

Russian Caravan Tea

Ceai negru rusesc. Ceai negru Assam de calitate superioară, cu aroma specifică ceaiului rusesc.

China Tarry Souchong – afumat

Ceai negru afumat tradiţional. Personalitatea acestui ceai se datorează fumului de rădăcină de pin de calitate superioară.