Ceaiuri Verzi

Ceaiul verde este obţinut din frunzele plantei Camelia sinensis. Pentru producerea ceaiului verde, procesul de oxidare este oprit după puţin timp. Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul verde este ceaiul nefermentat. La maximum două zile după culegere, frunzele ceaiului sunt expuse aerului fierbinte, care face ca enzima din frunze să dispară şi astfel procesul de fermentare nu mai are loc. Ceaiurile verzi au cea mai delicată aromă din toate ceaiurile şi sunt considerate a avea mai multe beneficii şi aplicaţii terapeutice decat cele negre. Fiind lăsate să oxideze puţin, frunzele de ceai au mai puţină cofeină decât alte tipuri de ceai. Ceaiul preparat din frunze nefermentate are o uşoară nuanţă verde-gălbuie, aromă delicată şi gust natural. Pe lângă apă, ceaiul verde este cea mai consumată băutură din lume. Un vechi proverb chinez spune că  “Mai bine stau trei zile fără mâncare decât o zi fără ceai ”.

China Chun Mee

Ceai verde cu frunze răsucite. Infuzia are culoare galben- aurie şi un gust plăcut, uşor dulceag – uscat.

China Green Sencha

Este un ceai chinezesc, preparat în stilul sencha japonez. Are o aromă încântătoare şi o infuzie de culoarea mierii.

China Gunpowder

Ceai verde rulat sub formă de grămăjoare, care se deschid în momentul infuzării. Are o infuzie pală şi o aromă uşor uscată, un ceai destul de comun, de zi cu zi.

Japan Sencha

Este cel mai popular ceai din Japonia. Are o infuzie foarte frumoasă, de culoarea chihlimbarului  şi o savoare persistentă, dulceagă.