De ce Off-Office? Ce spun clienţii…

zoom

Vă povesteam acum ceva timp cum am aflat de la clienţi că ceainăria noastră este un loc în care inspiraţia se simte în formă iar evenimentele organizate aici se molipsesc de energia pozitivă şi caldă a locului pe care l-am creat.

După 3 zile de worksop în care am văzut cu ochii noştri că participanţii s-au simţit bine, am stat puţin de vorbă cu organizatoul, reprezentat de Nicole Neagoe, din partea MGI METRO Group Information Technology şi trainerul Emanuel Beteringhe, reprezentant al HumanInvest.

Noi credem că întâlnirile, workshopurile sau trainingurile au un efect mai bun asupra participanţilor dacă sunt organizate în afara biroului. I-am întrebat pe invitaţii noştri ce părere au despre acest lucru.

Workshop-urile, training-urile au un efect mult mai bun atunci când se organizează în afara serviciului. În primul rând, oamenii nu mai sunt tentaţi să se întoarcă în pauze la birou să mai citească un email sau să răspundă repede la un telefon.

Atmosfera astfel creată dă o senzaţie de lejeritate, relaxare, chiar dacă se mai şi munceşte în acel training/workshop. Dar nu persistă atât de mult ideea de “office” sau “business” – ne raspunde Nicole Neagoe.

Este util să fie în afara biroului/sediului – ca participanţii să aibă un mind-set detaşat de presiunile de zi cu zi de la birou. Se întâmplă frecvent ca atunci când sesiunile de training se desfăşoară în clădirea de birouri a companiei participanţii să fugă în pauză la mailuri :) – confirmă Emanuel Beteringhe

Ceainăria noastră a fost aleasă pentru workshopul de care vorbim pentru că organizatorii şi-au dorit să găsească „un loc mai puţin convenţional”. Cel mai potrivit este pentru workshopuri mai neconvenţionale, sesiuni de dezvoltare a echipei. Sunt multe companii care în aceste vremuri de ‘restrişte financiară’ nu îşi mai duc angajaţii în afara Bucureştiului şi preferă un loc (nu “locaţie”) în Bucureşti. Pentru acest gen de evenimente, ceainăria este foarte potrivită, poate mai potrivită decât pentru traininguri care implică lucru intensiv sau întâlniri de lucru, e de părere Emanuel Beteringhe.

Ne-am întrebat invitaţii cum ar defini în câteva cuvinte atmosfera din timpul sesiunilor de workshop desfăşurate la noi. Am primit răspunsuri care au sunat cam aşa : relaxată, plăcută, ‘tihnită’, ‘ca la bunica pe divan’. Atmosfera pe scurt, a fost “ca la mama acasă” – caldă, plăcută, toată lumea era atentă referitor la respectarea programului de mese, de pauze. Ne-a creat senzaţia că suntem într-o cabană mică, undeva la munte, în niciun caz într-un local în centrul Bucureştiului ne povesteşte Nicole Neagoe.

În concluzie Mişcarea noastră Off-Office se oglindeşte aşa cum ne-am dorit în aşteptările şi mulţumirea clienţilor noştri. Vom continua să venim la voi în vizită, să vă provocăm la schimbul de birouri şi să găsim modalităţi creative şi plăcute pentru a vă oferi, alături de experienţa unui ceai bun, o atmosferă care să vă facă viaţa “de office” mult mai plăcută.

Ce ziceţi, aderaţi şi voi la Mişcarea Off-Office?

«   »