Expozitie-eveniment la Ceainaria GreenTea : Vitalie Butescu

Ceainaria GreenTea gazduieste peste 35 de lucrari ale unuia din cei mai populari pictori romani actuali intr-o expozitie-eveniment.

Arlechini, portrete, case taranesti, peisaje venetiene fac din saloanele ceainariei scena pe care deruleaza adevarate reverii semnate Vitalie Butescu. Expozitia reuneste principalele teme ale artistului sub nota unei nostalgii luminoase, aceeasi pe care si vechea casa din zona Mantuleasa o respira. Inspirat de melancolia străzilor din jur, evenimentul de la GreenTea invita publicul sa redescopere placerea contemplarii artei dintr-un alt unghi. Langa samovare aburinde, in murmurul conversatiilor, departe de lumina rece a muzeelor, panzele artistului basarabean prind viata dezvaluind o caldură vibranta, uneori de un farmec ludic.

Nu o data comparat cu Grigorescu, Vitalie Butescu este astazi unul dintre cei mai populari pictori contemporani romani. Cunoscute in special pentru subiectele adanc inradacinate in arhetipuri familiare (casele taranesti, campii, livezi, flori), tablourile acestuia pun imaginile traditionale intr-o lumina noua, metaforica.

La doar 37 de ani, Vitalie Butescu impresioneaza printr-o cariera artistica de amploare, dar mai cu seama printr-un extraordinar dinamism: peste cincisprezece expozitii personale, numeroase participari in cadrul unor expozitii de grup, precum si participari la tabere de creatie si targuri internationale de arta (printre care amintim „Pictori de azi la Balcic”, editia 2008 a Targului de Arta de la Geneva-Europ’Art). Si-a expus lucrarile inca din timpul facultatii in Romania si in galerii private din Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia, Marea Britanie (la renumita galerie londoneza „Harlequin Gallery”) si S.U.A.

«   »