Mainile tale fac fapte bune

zoom

Din 3 septembrie, la GreenTea vei afla cum din mainile tale se poate naste o fapta buna.

Saptamanal pana in decembrie, vom gazdui un atelier de creatie cu scop caritabil, deschis tuturor celor care vor sa invete sa lucreze handmade si vor sa contribuie la un proiect de binefacere.

Organizat de Ateliere Educative, acesta face parte dintr-o campanie de strangere de fonduri – ” AJUTA UN COPIL SA CREASCA” – ce are ca scop oferirea de burse elevilor, studentilor si sprijinirea copiilor cu Sindrom Down de a continua programul de interventie timpurie.

Un copil din zece renunta la scoala, in cele mai multe cazuri din cauza situatiei materiale, acutizata anul acesta de criza economica. Statistici relevante, arata ca absenteismul scolar a crescut cu 10%, iar procentul populatiei care va fi afectat de saracie va creste, ceea ce va duce implicit la fenomenul de abandon scolar. Situatia nu este mai fericita nici in randu lstudentilor, in anul 2010, taxele au crescut cu 600 de lei si au ajuns la 3.100de lei pe an la unele facultati, facand dificil parcursul profesional. Pe langa taxele scolare, un student e nevoit sa investeteasca mult mai mult in carti de specialitate, costuri importante dar greu de realizat.

Despre situatia copiilor cu Sindrom Down, sunt multe de spus. Este cunoscut faptul ca un copil din 600-800 are Sindromul Down. Sindromul Down reprezinta o afectiune cromozomiala (o afectiune din nastere, prezenta la copil inca din momentul conceperii) cauzata de prezenta unui cromozom 21 suplimentar. Astfel, persoanele care au sindromul Down, au 47 cromozomi in loc de 46, avand trei copii ale cromozomului 21 in loc de doua.Gradul de dizabilitate difera de la un copil la altul, important este ca inca din primele zile de viata sa fie implementat un program de interventie timpurie (logopedie, consiliere psiho-sociala, kinetoterapie, etc.).

Campania se va desfasura timp de 4 luni si consta in:

– organizarea de ateliere handmade in cadrul carora ne vom distra si in acelasi timp vom face o fapta buna, realizand bijuterii handmade (cercei, bratari, coliere, etc.), felicitari si decoratiuni tematice, desfasurate in Salonul Indian al ceainariei GREEN TEA, incepand cu 3 Septembrie 2010;

– organizarea unui targ de creatie in luna Decembrie, unde vor fi vandute obiectele realizate in cadrul atelierelor;

– lansarea blogului ajutauncopilsacreasca.wordpress.com ce va functiona ca un magazin online, unde vor putea fi achizitionate produsele realizate in cadrul atelierelor;

– prin realizarea de donatii in contul RO65RZBR0000060012710588 deschis la Raiffeisen Bank filiala Constanta;

– prin realizarea de donatii in cadrul atelierelor, in afara taxei de participare de 50 Ron;

– prin oferirea de rechizite si materiale educationale in ziua atelierelor.

Inscrieri la 0732098627 sau ateliereducativ@gmail.com .

Mai multe detalii pe:  ateliereeducative.wordpress.com

«   »