Povesti din Lumea Mare ed.12

zoom

Lumea  Mare poposeste  sambata, 26 februarie in Anglia si Egipt , la cea de-a 12-a editie a Povestilor . Avem toate motivele sa credem ca va fi (din nou ) o editie speciala deoarece povestitorii vor fi Ionut Rotaru si Vera Dragoi . Dar iata cine sunt calatorii nostri ( prezentarea ii apartine Roxanei , gazda voastra la fiecare eveniment:-) )   

Ionut Rotaru (a.k.a. Ray) a spus “La revedere” României şi “Hello, home sweet home” Angliei (mai precis, oraşului Bristol) în vara anului 2009. Lucrează ca IT-ist la Rolls-Royce dar din păcate nu i-au dat ”maşina de servici” :) asa că se plimbă cât îl ţin puterile şi timpul liber cu masina (sau motocicleta) proprie şi personală. Şi pentru că îşi plăteşte singur şi benzina, majoritatea călătoriilor pe care a apucat să le facă au fost în jurul casei, adică South-West England şi South Wales. De unde şi inspiraţia pentru povestirile din această ediţie.

Ne va povesti aşadar despre Bristol şi estuarul râului Severn, cu podurile şi staţiunile sale; stâncile şi peşterile din Cheddar Gorge; apoi, în Wales, despre Cardiff, Bridgend, castele, rezervaţia naturală Brecon Beacons cu vârful Pen y Fan, cu cascadele de la Pontneddfechan, serpentinele de pe Black Mountain… şi alte locuri minunate. Timp să fie pentru că are ce arăta!

Ne va împărtăşi impresii dintr-o călătorie de 3 săptămâni şi jumătate, în care a acoperit o mare parte dintre zonele tradiţional vizitate de turişti cât şi altele mai puţin cunoscute: de la Alexandria în nord la Abu Simbel în sud şi din centrul ţării, de la Bawiti (Oaza Bahariyya) în mijlocul deşertului de vest, până în estul Peninsulei Sinai – la Dahab. Iniţiativa ei vine cu un sentiment de solidaritate cu aspiraţia egiptenilor către libertate şi din dorinţa ca turismul local să îşi revină cât de curând la normal 

Veronica Drăgoi, autoarea cărţii Camino, 800 de kilometri pe jos, o călătoare şi o prietenă pe care o admir de mult, un om care şi-a lăsat cariera în marketing şi publicitate pentru a reporni „la drum” pe cont propriu, proprietar în prezent al Friends Hostel în Bucureşti. Veronica a mai participat la alte ediţii, mai mult ca spectator din păcate! Aşa că m-am bucurat foarte mult când m-a sunat să îmi spună că simte că trebuie să povestească lumii despre Egiptul aşa cum e el, cu oamenii săi buni şi amabili, întâlniţi în locurile mai puţin turistice dar nu numai…

Ne va împărtăşi impresii dintr-o călătorie de 3 săptămâni şi jumătate, în care a acoperit o mare parte dintre zonele tradiţional vizitate de turişti cât şi altele mai puţin cunoscute: de la Alexandria în nord la Abu Simbel în sud şi din centrul ţării, de la Bawiti (Oaza Bahariyya) în mijlocul deşertului de vest, până în estul Peninsulei Sinai – la Dahab. Iniţiativa ei vine cu un sentiment de solidaritate cu aspiraţia egiptenilor către libertate şi din dorinţa ca turismul local să îşi revină cât de curând la normal.

Nu ne ramane decat sa dorim participantilor sa se bucure de istoriile de calatorie alaturi de ceaiul nostru aromat si de aproape celebri  nostri biscuiti de casa cu levantica:-)

«   »