Proaspat, din culisele bucatariei…

zoom

Avertisment: Acest articol este dedicat gurmanzilor care ne vor trece pragul si asta pentru ca tocmai s-au produs doua minunatii: cremoasa supa de broccoli si delicioasele negrese cu mure.

Sunt usor ametita de arome dar o sa incerc sa nu le incurc si sa nu va spun ca am pus zahar brun in supa sau parmezan in prajiturele. Sa le luam asadar in ordine.

SUPA DE BROCCOLI

Multi dintre noi, atunci cand vedem o supa crema intr-un meniu, intrebăm daca „e la plic” sau e proaspata. Ei bine, sa lamurim un lucru: la noi in casă nu se mananca din plic. Plicul este pentru scrisori si nu are ce sa caute in bucatarie. Asa ca supa noastra de broccoli contine broccoli. O leguma bogata in proprietati de care nu am de gand sa va povestesc acum pentru ca, atunci cand gatim, preferam sa ne gandim la mancare si bucuria de a savura ceva bun, nu la senzatia pe care o ai atunci cand stai cu o vitamina C in gura. (Imi amintesc totuşi că am fost candva surprinsă sa aud ca are de doua ori mai multa vitamina C decat o portocala.). Broccoli, ca orice leguma, e bine sa fie proaspat atunci cand se pregateste de plonjat în oala cu apa fierbinte, si asa a fost si eroul nostru. Nu e poza prea grozava, v-am prevenit ca e din culise, dar iata dovada, proaspat fiert, cu aburii incă deasupra lui (nu ne-am inteles, noi i-am spus “zambeste”, el a dat cu aburi):

Mai departe leguma miraculoasa s-a tavalit cu voluptate prin unt si smantana si ce a iesit nu va spunem, mai bine gustaţi voi si ne spuneti. Se mai adauga parmezan ras si crutoane facute la cuptor, cu puţina zeama de lamaie, ulei de masline si plante aromatice, asta ca supa sa nu se plictiseasca singura, in lingura, pe drum…

Dupa ce v-ati incalzit cu o supa si pentru ca aceasta a fost suficient de satioasă, puteti sa treceti direct la desert:

NEGRESE CU MURE – SAU BROWNIE

O prăjitura optimista care nu s-a ferit de unt si a acceptat in compozitia sa doar mure adevarate, abia sosite din  scurta lor calatorie prin piata. Si pentru ca am stat cu gandul la silueta doamnelor si domnilor care ne incanta cu prezenţa lor in fiecare zi, am avut grija sa folosim ciocolata neagra cu o concentratie mare de cacao si zahar brun intr-o cantitate foarte mica. Cat sa creem un desert minunat si să reducem sentimentul acela cunoscut de vinovatie. Prietenele stiu de ce…

Iata si imaginile, tot din culise, pe stilul inainte si dupa. Va promitem ca nici silueta dumneavoastra nu va avea de suferit după, daca nu comandati toata tava! :-) – oare o sa fiu concediata dupa propozitia asta?

Mai e nevoie sa spunem ca se potrivesc perfect la o ceasca de ceai fierbinte si usor condimentat, in intimitatea mansardei sau a salonului indian?

Concluzie: Acest articol este dedicat si celor care nu aveau intentia sa ne treacă pragul astazi dar o vor face, din moment ce au citit pana la capat!

Va asteptam la noi si cu pareri dupa masa. Pofta buna!

«   »