Quiche

zoom

In bucataria franceza, quiche este o specialitate avand la baza aluat de placinta si crema din oua si smantana sau lapte. De obicei, aluatul se coace putin in forma inainte ca celelalte ingrediente sa fie adaugate pentru a doua coacere. Alte ingrediente traditionale, pe langa crema, sunt jambonul taiat marunt, legumele sau branza, dar creativitatea fiecaruia poate interveni aici in functie de gusturi. Quiche-ul se serveste de obicei ca gustare, dimineata, insa poate fi inlcus si in pranz sau cina, datorita consistentei usoare. Totusi, e bine de stiut ca in Marea Britanie nu s-a mai auzit de quiche la mic-dejun, iar in Franta boulangeriile il vand ca gustare de pranz.

La noi il puteti gusta oricand, in diversele variante propuse de French Bakery (acestea se gasesc prin rotatie): cu jambon si branza gruyerre, cu spanac si gorgonzola, cu ton si rosii sau cu somon si busuioc.

«   »